fbpx

Terug naar Blog overzicht

Zo gebruik je de Roots essentials  

7 mei 2020, Lorenza dell’Aquila

‘Ik ben van mening dat hoogsensitiviteit een kwaliteit is in de vorm van een ruwe diamant: je moet ‘m zelf nog slijpen. Als sensitive femme (HSP) is het dan ook echt een zoektocht om te leren hoe je jouw sensitiviteit als een kracht voor jezelf inzet. Omdat je hier, bewust of onbewust, nog geen ster in bent (no offense), ga je een muur om jouw gevoeligheid heen bouwen, omdat die gevoeligheid je tot nu toe alleen maar erg overprikkeld en emotioneel heeft gemaakt. Dit maakt dat je moeilijk in contact kan komen met jouw lichaam, terwijl dit juist zo belangrijk is voor ons als sensitive femme’s! 

Last hebben van intense emoties, het overnemen van andermans spanningen, een overprikkeld gevoel horen allemaal bij de nog onontwikkelde sensitiviteit (wat we in die fase nog het label HSP geven) en dit heeft de afstand tussen jou en je lichaam groter gemaakt. Het klinkt misschien gek, maar het is wel wat er gebeurd als je niet gegrond bent. Dit betekent namelijk dat je te veel in je hoofd zit en niet meer goed kunt voelen hoe je je werkelijk voelt van binnen. Gevolgen hiervan kunnen zijn dat je je emoties niet goed kan voelen, je regelmatig last hebt van onrust en snel moe wordt.

Gronding doe je met je energie. Het is de bedoeling dat jouw energie door je hele lichaam stroomt richting de aarde en niet alleen in je hoofd blijft zitten. Dit doe je door bijvoorbeeld vaker de natuur in te gaan, je lichaam bewust te voelen en in meditaties de focus te leggen om je emoties en de verbinding met de aarde.

Naast de zojuist genoemde tips heb ik voor JAIA iets moois ontwikkeld. Om jou als sensitive femme te helpen met het gronden, hebben we de spray en olie blend ROOTS samengesteld. Deze essentiële oliën en remedies zorgen ervoor dat je energie richting de aarde stroomt, waardoor je minder in je hoofd zit en je beter kunt voelen. Dit heeft echt een hoop voordelen zoals: je voelt je rustiger, je hebt meer zelfvertrouwen en je staat sterker in je schoenen. 

Ik ga je vertellen hoe je ze kunt gebruiken!

Voor de spray:

Spray twee keer per dag, bijvoorbeeld elke ochtend en aan het einde van de middag. Spray één keer voor je, één keer achter je, één keer boven je hoofd en één keer op je voeten. Beweeg vervolgens je handen van boven je hoofd naar de grond, langs je lichaam, en stel je daarbij voor dat de energie vanuit je hoofd naar je lichaam zakt. Voel even na: hoe voelt je lichaam? Hoe voelen je voeten op de grond? 

Voor de olie blend: 

Druppel een paar druppeltjes van de olie via het pipetje op je vingertoppen. Masseer hiermee je polsen, de binnenkant van je ellebogen en het midden van je voetzolen. De oliën zorgen ervoor dat jij op energetisch niveau meer in je lichaam zakt. 

Er zijn ook nog een aantal alternatieve manieren om de spray en de olie blend te gebruiken, namelijk:

  • Spray de spray in de ruimte waar je werkt. Dit zorgt ervoor dat jij, en eventueel je collega’s, je rustiger voelt, spanningen afnemen en je gegrond en gericht te werk kan gaan. 
  • Druppel een paar druppeltjes van de olie in bad. Dit helpt je om je rustiger te voelen na een lange dag. 

Benieuwd naar de ROOTS producten? Hieronder kun je ze bekijken. 

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het op instagram en tag ons: @jaia.life zodat we ook jou een shoutout kunnen geven. 

 

roots.

Oil // Ground
& Connect

roots.

Mist // Ground &
Connect

lees ook:

ZO GEBRUIK JE DE
ROOTS REMEDIE;
VOOR
SENSITIVE FEMME’S

Als sensitive femme (HSP) is gronden heel belangrijk. Voor veel HSP’s is het ook juist heel lastig als je het contact met je lichaam (gedeeltelijk) bent kwijtgeraakt. 

wist je dat JOUW
INTUITIE
haar eigen
taal spreekt?

Je krijgt boodschappen die via
onverwachte en indirecte wegen
in jou duidelijk worden gemaakt
door je intuïtie.