fbpx

Terug naar Blog overzicht

Dit is de taal die jouw
intuïtie spreekt 
 

23 april 2020, Lorenza dell’Aquila

Veel informatie in je onderbewustzijn is vaak niet in woorden te vatten. Je krijgt het door in boodschappen die jouw intuïtie via onverwachte en indirecte wegen duidelijk maakt. Bijvoorbeeld door je een onderbuikgevoel te geven, een emotie bij je op te wekken of je een spontane ingeving te laten hebben. 

Als we de taal van onze intuïtie toch zouden moeten vertalen, komen we uit op vijf manieren van communiceren, namelijk de fysieke, emotionele, mentale, omgevings- en spirituele intuïtie. 

Fysieke intuïtie:

De taal van subtiele lichaamssignalen. 

Je krijgt informatie via lichamelijke sensaties, zoals een huivering langs je rug, een warm gevoel in je buik, spierspanning of ontspanning, een beklemmend gevoel in je keel of een ander fysiek signaal. 

Emotionele gevoelsintuitie:

De taal van je gevoel. 

Je krijgt informatie door gevoelens zoals vertrouwen, onzekerheid, het gevoel dat iets niet klopt, onrust. Emoties en intuïtie zijn nauw met elkaar verbonden. Het is belangrijk dat je onderzoekt waar het gevoel vandaan komt. Is het een emotie omdat er iets speelt of heeft gespeeld (oude pijn)? Of is het een gevoel omdat iets je duidelijk moet worden? 

Mentale intuïtie:

De taal van innerlijke beelden en inzicht. 

Je krijgt informatie door via een creatief idee, een bepaalde associatie, verbeeldingskracht of door te dromen. Je kunt ook een spontaan inzicht krijgen en daardoor een bepaalde visie of mogelijkheid zien. 

Omgevingsintuitie

De taal van toevalligheid en waarneming. 

Het geeft een signaal af door iets wat je ziet of leest, door iets wat iemand doet
of zegt. Omgevingsintuïtie laat je door gebeurtenissen en toevalligheden iets inzien. Denk hierbij aan tekens en symbolen in je omgeving. Wat valt je op? Wat vangt je blik? En wat zegt dat over jou of over waar je je mee bezig houdt? 

Spirituele intuïtie

De taal van het weten.

Je krijgt informatie door plotseling iets te weten zonder voorkennis. Je ziet bijvoorbeeld bepaalde patronen en verbindingen die je eerder niet zag. Het kan ook zijn dat je impressies krijgt over het verleden of over de toekomst door dingen aan te raken of door bepaalde confrontaties.

Onze intuïtie gebruikt de verschillende talen door elkaar heen om iets duidelijk te maken. Soms overheerst er één bepaalde taal, omdat je daarvoor wat ontvankelijker bent dan voor de andere. Wellicht heb je bijvoorbeeld een sterke mentale intuïtie en redeneer je de emotionele intuïtie vaker weg. 

Sta eens stil bij de taal die jouw intuïtie met je spreekt. Welke ‘talen’ van jouw intuïtie herken jij? Herken jij een dominante vorm bij jezelf? En hoe zou je bewuster kunnen worden van de andere talen, zodat je ook die signalen kunt registreren? Schrijf dit voor jezelf op!

 

lees ook:

ZO GEBRUIK JE DE
ROOTS REMEDIE;
VOOR
SENSITIVE FEMME’S

Als sensitive femme (HSP) is gronden heel belangrijk. Voor veel HSP’s is het ook juist heel lastig als je het contact met je lichaam (gedeeltelijk) bent kwijtgeraakt. 

wist je dat JOUW
INTUITIE
haar eigen
taal spreekt?

Je krijgt boodschappen die via
onverwachte en indirecte wegen
in jou duidelijk worden gemaakt
door je intuïtie.