fbpx

NIEUW:

Omgaan met HSP: JAIA’s essentiële olieblends helpen je!

Negatieve energieën van anderen overnemen. Moeite hebben met grenzen aangeven. Volledig uitgeblust zijn na een drukke dag. Herkenbaar, hè? Als HSP (high sensitive person) ben jij aan een zoektocht begonnen. Nu je weet dat je hoogsensitief bent, wil je ermee leren omgaan.

We snappen dit als geen ander. Daarom willen we jou dolgraag leren dat jij jouw leven to the fullest kan leven. Ook als hooggevoelige vrouw. Ook met de klachten die jij (nu nog) ervaart. In deze blog leggen we je uit wat HSP precies is en welke essentiële oliën jou kunnen ondersteunen in dit proces. 

essentieel olie helpt bij hap

blogs + self-care tools

Ervaring true nature programma the power of Jaia

True self story:
Hanneke

Ik dacht altijd dat als ik zou voldoen aan ‘hoe het hoort’, aan wat ‘men’ of de maatschappij van je verwacht dat dan alles goed zou zijn. Op een gegeven moment had ik dat punt bereikt. Ik had me min of meer in dat ideaalbeeld geforceerd maar dat paste voor mij helemaal niet. Het roer moest voor mij om naar iets wat misschien niet bij anderen, maar wel bij past.→

 

 

Ervaring the power of Jaia verhaal

True self story:
Michelle

Ik stond aan de zijlijn van mijn eigen leven, wist niet meer zo goed wie ik was en wat ik wilde. Ik was puur aan het overleven en voelde me regelmatig lusteloos en leeg. Door verschillende gebeurtenissen namen verdriet en spanningen de overhand en ik had mezelf erbij neergelegd dat ik hier genoegen mee moest nemen, dat dit het kennelijk was voor mij.

Tips voor zelfliefde

4 stappen naar een beter vriendschap met jezelf

Zelfliefde is een hot topic. Dat is niet zonder reden. We voelen allemaal aan dat niet blij zijn met jezelf of jezelf niets gunnen niet de bedoeling kan zijn. Zelfliefde komt eigenlijk neer op met jezelf omgaan zoals je dat met je allerbeste vriendin zou doen. Hoe je dat doet? Je leest het hier.  

Hoe herken je onderprikkeling, wat is onderprikkeling

Niet over- maar onderprikkeld

Dat de wereld op zijn kop staat dat is al een tijdje duidelijk en nu vullen we dat ook nog eens aan door te zeggen dat HSP’ers dikke kans niet overprikkeld maar juist onderprikkeld zijn. Dit kan zelfs ook gelden voor mensen met een burn-out of depressie. Onderprikkeling gaat namelijk over de mate waarin je prikkels je voeden. Als je nu denkt ‘ik heb geen last van onderprikkeling want ik heb nog genoeg te doen’, lees dan zeker even verder. 

 

 

Ervaring the power of Jaia

True self story:
M

Ik heb een aantal jaar terug een GGZ-traject doorlopen voor mijn eetstoornis. Daaropvolgend heb ik nog een aantal jaar psychologische begeleiding gehad. Ik voelde me iets beter en kreeg weer wat levenslust, maar de dwangmatige eetbuien en het zware gevoel bleven. Mijn schoonzus heeft coaching gevolgd bij Lorenza. Ik zag een groei bij haar terug die niet te verwoorden viel. 

Omgaan met HSP, sprays en olie

Omgaan met HSP: JAIA’s essentiële olieblends helpen je!

Negatieve energieën van anderen overnemen. Moeite hebben met grenzen aangeven. Herkenbaar, hè? Als HSP ben jij aan een zoektocht begonnen. Nu je weet dat je hoogsensitief bent, wil je ermee leren omgaan. In deze blog leggen we je uit wat HSPprecies is en welke essentiële oliën jou kunnen ondersteunen in dit proces. 

Wilskracht, intentie

Intentie vs. wilskracht

We herkennen het allemaal. Op ons tandvlees een project afmaken of je things to do lijstje doorworstelen. Een strevende, geforceerde energie. Geen energie die lekker stroomt, maar het moet nou eenmaal. Volledig doorgaan op wilskracht. In deze blog gaan we dieper in op deze energieën. 

 

 

Kruiden healing blog wie ben ik

True self story:
Anne

Ik heb een burn-out gehad. En eerlijk gezegd was dit nog steeds niet mijn wake-up call. Ook kwam ik er door coaching en therapie achter dat ik hoogsensitief ben. Door middel van het True Nature programma heb ik heel veel inzichten in mijzelf gekregen. Waarom doe ik dingen zoals ik ze doe? Waarom voel ik me zoals ik me voel? →

Grenzen aangeven, tips, hulp

Je grenzen aangeven: deze vier inzichten helpen je erbij

Als je moeite hebt met het aangeven van je grenzen, ga je vaak mee in de wens van de ander. Je eigen wensen zet je aan de kant. Hierdoor raak je nog verder verwijderd van jouw kern, jouw true nature. En dat is juist wat je niet wil! Met de vier inzichten die wij in deze blog met jou delen, gaat het aangeven van je grenzen je zeker weten een stuk makkelijker af. →

Jezelf vinden, wat is de betekenis

HSP bestaat niet en ik vertel je waarom

HSP is een label waarnaar veel gevoelige vrouwen gáán leven. Ze blijven zich dus aanpassen. Voorheen aan de maatschappij, nu aan het label. Zonde vind ik dat! En ik spreek uit ervaring. Ik ben met coaches, mind-experts en psychologen in gesprek gegaan. Samen hebben we het label HSP onderzocht en in twijfel getrokken. →

true self story, depressie, verkrachting, burn-out

True Self Story:
marie joelle

Ik was vooral iemand die zoekende was naar de persoon die ze vandaag de dag is. Ik botste steeds tegen terugkerende patronen aan waarvan ik dacht dat ze nooit zouden veranderen. Gezien ik al heel heb meegemaakt in mijn leven, was ik ervan overtuigd dat het ongeluk gemaakt was voor mij.

Zo gebruik je de Roots essentials

ZO GEBRUIK JE DE ROOTS REMEDIE; 
get grounded

Als sensitive femme (HSP) is gronden heel belangrijk. Voor veel HSP’s is het ook juist heel lastig als je het contact met je lichaam (gedeeltelijk) bent kwijtgeraakt. 

Ontspannen sec-care ritueel

HET SELF-CARE RITUEEL DAT JIJ
NODIG HEBT

Self-care is jezelf dat geven waar je echt behoefte aan hebt. Het is daarom essentieel dat je het verschil tussen doorstaan en zelfzorg kent. →

Test welk energie type jij bent

wist je dat JOUW INTUITIE haar eigen taal spreekt?

Je krijgt boodschappen die via onverwachte en indirecte wegen in jou duidelijk worden gemaakt door je intuïtie. 

Kruiden healing blog wie ben ik

Kiezen voor
jezelf
 

In dit blog neemt Hanneke je mee in hoe je kiest voor jezelf. Ze vertelt over dat wat ze geleert heeft op haar zoektocht in het versterken van haar true nature fundament . 

Jezelf vinden, wat is de betekenis

JEZELF VINDEN
WAT BETEKENT
DAT VOOR JOU?

Jezelf vinden heeft voor iedereen een andere betekenis. De onderliggende wens daarentegen is voor iedereen hetzelfde: leven vanuit jouw kern. Jouw true nature. Wanneer je dat niet doet, voel je onrust. Hieronder valt leegte, gebrek aan zelfliefde, angstgevoelens, somberheid, stress. We zijn op zoek naar ‘verlossing’. Naar wie we diep van binnen écht zijn.  

Meditatie en energetische seizoenen

Dit zijn de energetische seizoenen die actief zijn in jou

Als we het hebben over de seizoenen dan denk je waarschijnlijk aan sneeuw in de winter, lammetjes in de wei in de lente, de volle zon tijdens de zomer en het vallen van het blad in de herfst. De natuur laat ons een heel mooi proces zien. Wist je dat dit proces niet alleen buiten jou maar ook in jezelf plaats vindt?

Bewuste vrouw true nature programma

Reflecteren kan je leren: 35 reflectievragen

December staat bij JAIA in het teken van reflectie. Het is nu meer dan ooit belangrijk om terug te kijken op afgelopen jaar. Want wat was het een pittig jaar voor iedereen! Een jaar vol uitdagingen, spanningen en onzekerhedenIn dit blog delen we  35(!) fantastische reflectievragen met jou!  →

Kruiden healing blog wie ben ik

WIE BEN IK;
De eerste stap naar het antwoord

Wie ben ik nu eigenlijk écht? Een vraag die velen van ons zichzelf stellen. Al helemaal als sensitive femme ben je hier veel mee bezig. Het antwoord op ‘wie ben ik?’ lijkt alleen niet echt voor de hand te liggen .